Kost

Den senaste forskningen visar att livsstilen är viktigare än våra gener. Det vill säga kosten påverkar oss enormt mycket och vill du bli friskare, starkare eller piggare kan du inte leva på skräpmat utan du behöver ge din kropp högklassigt bränsle och undvika inlagring av störande ämnen i kroppen genom att låta bli skräpmat, kemikalier och annat som bryter ner kroppen.

Den mat som innehåller mest näring som kroppen kan ta upp är ekologiska grönsaker och bär. Vill du maximera din energinivå för att bli friskare eller kunna prestera bättre skall detta vara grunden i ditt näringsintag.

Det som är viktigast att undvika är kemikalier och samtliga allergener som alla innehåller ämnen som påverkar människokroppens fysiologi negativt. De som är friska och har bra gener kanske inte får någon reaktion men de måste ändå processa allergenerna och ta från kroppens depåer för att hantera dem. De vanligaste allergenerna som skall minimeras och helst uteslutas helt ur kosten är vete, gluten, mjölkprodukter, laktos, citrusfrukter, soja, tomat, majs, kärnfrukter, svamp, ägg, nötter och vitlök.

Det är inte bara viktigt vad du äter utan även hur du kombinerar din mat. Två råvaror som kan vara bra var för sig passar kanske inte ihop. För att din matsmältning skall fungera optimalt skall måltiden vara korrekt sammansatt med råvaror som passar tillsammans och helst skall du äta i en vacker och lugn miljö, gärna tillsammans med vänner. Om du är stressad, irriterad, trött eller äter mat som innehåller allergener, är svårsmält och stör kroppens kommunikation kommer inte matsmältningen kunna fungera optimalt.

Copyright © 2020 KILMANINSTITUTET AB