FAQ

Behandlingar:


Produkter:Behandlingar:

Vad kan jag som klient hos KILMANINSTITUTET få hjälp med?
KILMANINSTITUTET kommer inte med några nya sanningar men vi presenterar dem på ett sätt som kan vara provocerande för vissa. Vi arbetar med kroppens verklighet och ser till att nervsystemet kopplar rätt och lär kroppen att reagera korrekt vad den än utsätts för. Vi ser i vårt arbete att allt är möjligt, när kroppen får de resurser den behöver och vet vad den skall göra!

Vi arbetar med kroppens sanning och bland våra kunder har vi kroniskt sjuka och dödsdömda som blivit helt friska efter några behandlingar. Vi har också elitidrottare som vi hjälpt slå världsrekord och vinna mästerskaps medaljer. Vi har kunder som tagit OS guld som Lars Frölander i simning och andra som slagit världsrekord som Therese Alshammar och Eddie Berglund som när han var 18 år vägde 64kg och klarade 180kg i bänkpress, raw.

Kroniska sjukdomar
När kroppens immunförsvar får hjälp att rensa bort det som stör, kan kroniska sjukdomar försvinna. Vi har hjälpt kunder att bli friska från astma, MS, genetiska defekter som tillväxtproblem, blod- och njursjukdomar mm.

Smärta
Vid skada och sjukdom uppstår ibland smärta. De flesta skador läks på 3-6 månader men smärtan kan ändå ligga kvar. Detta beror på ökad sensitivitet i nervsystemet och hjärnans tolkning vilket vi kan hjälpa till att förändra.  I början kan man behöva smärtstillande men detta är ingen långsiktig lösning utan bör trappas ner. Tankar och känslor påverkar smärta, därför är det viktigt att lära sig att hantera stress för att minska påfrestningarna i nervsystemet. Diet och livsstilsförändringar kan behövas för att slippa smärta. Hos vissa kan smärtan ha en djupare mening. Det kan vara viktigt att förändra något i livet för att kunna bli smärtfri.
Fysisk aktivitet på behaglig nivå som sedan utökas är också viktig. Rörelse är det som håller igång kroppen och är vi för stilla och andas ytligt kan det vara svårt att bli smärtfri. När våra kunder börjar belasta sig kan både nervsystemet, hjärnan och andra processer behöva hjälp för att arbeta rätt så att smärta kan undvikas.

Skador
När kroppen är i balans, har den näring och energi som behövs kan skador undvikas eftersom kroppen reagerar förebyggande. Om vi nu har skadat oss behöver kroppen läka vävnadsskadorna med hjälp av vila och rätt näring. Vi kan snabba upp denna process genom att arbeta mentalt med hur snabbt det är möjligt att bli frisk och även stötta nervsystemet och andra processer i kroppen. Efter t ex operationer är kroppen oftast stressad och kan ha svårt att veta hur den snabbast kan läka sig vilket vi kan hjälpa till med. Vi har skidåkare, fotbollsspelare och andra skadade som kommit tillbaka på mindre än 1/2 av vad som anses normalt – de har då fått hjälp med behandlingar och även följt våra kostrekommendationer.

Allergier
Allergiska reaktioner uppkommer när immunförsvaret inte kan hantera eller överreagerar på en allergen, ett ämne som stör kroppen. Vid varje behandling på KILMANINSTITUTET hjälper vi immunförsvaret att identifiera och lära kroppen hur den skall arbeta för att ta bort det som stör kroppen mest. Efter varje behandling blir kroppen renare och starkare vilket gör att autonoma nervsystemet fungerar bättre. Kroppen blir då bättre på att hantera yttre och inre faror. Våra kunders allergier brukar därför försvinna en efter en. På sikt kan alla allergier försvinna med en sund livsstil och bra näringsstatus (som kan uppnås med t ex FRIWAYs livstillskott®).

Sportresultat
OS-guld mästaren i simning, Lars Frölander, såg till att inför varje viktig tävling ta hjälp av Ulf Kilman för att se till att all nervtrafik fungerade perfekt. Han åt och äter än idag alla FRIWAYs livstillskott® för att få i sig viktig näring och han undviker den mat som den senaste forskningen visar stör kroppen mest som vete, socker, mjölkprodukter mm.
Oavsett om du är golfspelare, elitidrottare eller lycklig motionär kan vi hjälpa till att utmana din kropp med olika tankar, känslor och rörelser för att se om det finns något som går att förbättra - och det brukar det alltid göra.
Vad du än gör skall nervsystemet alltid fungera och kunna slå av och sätta på en muskel. De flesta har dock en eller flera muskler som kan vara ansträngda jämt eller någon som har svårt att slappna av vilket påverkar rörlighet, styrka och förmåga att förbättra sin teknik.
Med våra behandlingsmetoder kan vi få kroppen att förstå hur den skall koppla, reagera och hantera varje situation och vi kan också se om det finns någon näringsbrist som kan åtgärdas och förbättra prestationen.

Hud, nagel, hår besvär
Utslag, eksem, vårtor, torr hud, spruckna naglar, håravfall och andra besvär har ofta flera grundorsaker men även här brukar vi efter en till tre behandlingar märka stora förändringar till det bättre. I vissa fall kan det bli något sämre under själva utrensningsperioden innan det blir bättre.
Med dessa kunder gör vi samma sak som med alla kunder. Vi identifierar vad som stör kroppen mest och hjälper immunförsvaret att lösa upp och ta bort det och när kroppen blivit av med det som belastat, fungerar allt bättre och håret kan växa ut eller huden blir bättre.

Magbesvär
Det skulle idag anses konstigt att ge sitt husdjur en stor påse godis varje lördag men att ge sina barn det, är naturligt för många. Många tänker sig inte heller för utan stoppar i sig kemikalier som färgämnen, konsistensgivare, genmanipulerad mat som stör kroppen vilket till slut leder till magproblem.
Vi har under åren hjälpt mängder av kunder med allt från lindriga till mycket besvärliga magåkommor.
Det vi lärt oss är att det är viktigt att få ordning på tarmfloran genom att äta rätt, dvs mycket ekologiska bär och grönsaker men det är också viktigt att utesluta alla ingredienser som skapar oreda i kroppen. De som stör mest är oftast raffinerade kolhydrater som socker, spannmål, främst vetemjöl som måste undvikas liksom alla mjölkprodukter.

De flesta som har haft magproblem länge behöver också behandlingar för t ex svamp, mycotoxiner, parasiter, kemikalier och annat kan ligga till grund till besvären som sedan förvärrats av kosthållningen.

Må bättre
Måste jag ha något problem för att få komma till er, undrar vissa kunder när de ringer. Det behövs inte utan vi kan hjälpa alla nyfikna som vill må bättre. Alla kan förbättra sig genom att få bättre näringsstatus, bli uthålligare, friskare eller mer energiska. Med våra metoder kan vi se vad som håller tillbaka dig mest och lösa upp detta och även identifiera det som är viktigast för dig att tillföra för att maximera din livsupplevelse.

Hållbarhet
De flesta äter idag det som smakar gott men det är inte säkert att kosten passar människokroppen och innehåller den näring kroppen behöver, utan det finns till och med risk att kemikalierna och råvarorna i maten kan störa våra kroppar. På KILMANINSTITUTET har vi därför lagt mycket tid på att ta reda på vad som passar människan och framför allt se vad kroppen behöver för att kunna fungera optimalt.
Tanken är att människan skall kunna känna vad vi vill äta men många har lärt sig att trigga sina belöningssystem med socker, färgämnen, onyttigt salt, alkohol och andra onyttiga kemikalier vilket lett till att det inte längre går att lita på kroppens signaler. Är vi törstiga skall vi bli sugna på rent källvatten och inget annat…

På vår jord är vi idag 9 miljarder människor varav 2 miljarder är överviktiga och 900 miljoner undernärda. Det produceras mycket mat men 60 % går till spillo och mycket av det som produceras är inte hälsosamt. För att vi skall kunna leva på vår jord och hålla oss friska behöver vi tänka om och tillsammans börja tillverka och konsumera det vi mår bra av. Läs gärna mer om detta på www.forhumanhealth.com.

Produkter:

 

Utbud
Varför har ni de produkter ni har i er web shop?
Vi letar ständigt efter de bästa och effektivaste produkterna som hjälper människokroppen att komma i balans och vara i harmoni. De produkter vi säljer är de vi sett fungerar bäst.
-    FRIWAY produkterna innehåller den mat vi sett människan behöver förpackad som tillskott.
-    Vattenfilter och pH9 flaskor ger rent bra vatten som vi alla behöver.
-    Hälsosmycket hjälper kroppen att få en bättre energinivå och hantera t ex el och olika miljöer bättre.
-    Övriga vitaminer, mineraler och örter är produkter vi sett behövs under kortare perioder när vi behandlar våra kunder.
-    Böckerna innehåller viktig kunskap och information som kan vara bra för motivationen att bli sitt bästa jag.


Order
Hur beställer jag?
Enklast är att beställa från www.kilmaninstituet.se. Du kan också maila eller ringa in din order på info@kilmaninstitutet.se eller 08-649 40 20 men då tillkommer fraktavgift.

Kan jag ändra min order om jag glömt något?
Du kan alltid göra en ny order med kompletteringar. Tyvärr kan vi då inte hålla ordning på eventuell fraktfri beställning så tänk till innan du klickar på beställ.

Är frakten med i priset eller kostar det extra?
Handlar du över 1000kr är det fraktfritt. Vid beställningar i Sverige under 1000kr kostar frakten 50kr och frakt till andra länder kostar 190kr


Betalning – faktura eller kort
Hur betalar jag?
Det är möjligt att betala med kort eller faktura via Klarna om beställningen skall skickas inom Sverige.
Vill du få en faktura anger du ditt personnummer eller organisationsnummer i kassan och din folkbokföringsadress hämtas ur ett register samtidigt som en kreditbedömning görs. Om faktura köp ej är möjligt erbjuds du att betala med kort. Klarna har också en betalservice där du kan delbetala dina fakturor. Fakturorna skall betalas inom 10 dagar.
Alla utländsaka beställningar betalas med kort.

Får jag något kvitto på mitt köp?
Du får alltid en orderbekräftelse skickad till den mailadress du angivit när din beställning gått igenom.


Leverans
Går det att beställa era produkter utanför Sverige?
Ja det går bra. Fraktkostnaden är något högre och det är endast möjligt att betala med kort.

Vad har ni för leveranstid?
Vi skickar varor samtliga vardagar och har beställningen gjorts via webshopen före 9.00 skickas varorna samma dag. Om ni beställer via telefon eller mail kan det ta någon dag extra, beroende på arbetsbelastning.

Levereras alla varor hem till mig?
Varorna levereras med Posten och skickas till närmaste utlämningsställe om inget annat angivits. Skall varorna skickas till annan adress än den folkbordförda adressen måste du kontakta oss och i de flesta fallen är det möjligt att skicka dit du önskar.

Kan jag hämta mina varor själv om det är bråttom?
Ja det är möjligt. Vi håller till på Rastaborgsvägen 12, 17890 EKERÖ utanför Stockholm.


Garanti & ångerrätt
Vad händer om min produkt är trasig?
Kontakta oss direkt så ersätter vi produkten.

Finns det någon garanti eller ångerrätt?
Ångrar du dig kan du skicka tillbaka produkten inom 14 dagar i obruten förpackning och få pengarna tillbaka.


FRIWAY frågor
Varför är FRIWAYs livstillskott® bra att äta?
FRIWAYs livstillskott® är framtestade för att ge kroppen den näring som behövs utan att störa något organ eller process i kroppen. I vårt arbete har vi sett att mycket som sätts samman inte passar ihop vilket leder till minskad effekt och att både processer och organ störs om man använder dessa produkter under längre tid. Vissa produkter kan ge kortsiktiga positiva resultat men skall man äta något en längre tid är det mycket viktigt att det verkligen passar hela kroppen annars riskerar du få problem någonstans i kroppen, beroende på vilket organ eller process som störs. Vill du testa vad som händer med olika preparat är du välkommen att ta med dig det du äter och komma till oss. Vi tar 300kr för en produktkontroll och test av vilka preparat du tål och kan ta upp och använda.
FRIWAYs livstillskott® innehåller helt enkelt det renaste och bästa från naturen och de är tillverkade enligt ISO 22000och HACCP samt enligt farmaceutisk standard GMP, vilket säkerställer hög kvalitet och garanterat fria från otillåtna medel som t ex doping klassade medel.
FRIWAYs livstillskott® har hjälpt kunder att bli bättre när inget annat hjälpt och bevisligen har många elitidrottare förbättrat sina prestationer avsevärt sedan de börjat äta FRIWAY produkter.

Vilken produkt är bäst för mig?
FRIWAYs livstillskott® är lätta för kroppen att ta upp och använda eftersom de är sammansatta av naturliga råvaror som testats noga var för sig och tillsammans för att passa kroppens alla organ och processer.
WELL innehåller viktiga salter, mineraler och spårämnen passar alla och är god att ha till maten.
BASIC är bra för alla de som stressar, tränar hårt och äter annat än grönsaker och bär.
FOCUS innehåller de nyttigaste och bästa fetterna vi hittat på jorden som behövs till bland annat hormonbildning och cellernas alla membran.
FLOW, GLOW och GROW är växtbaserade. FLOW är en örttablett och passar de som är krassligast, eller utsätter sig för kemikalier, avgaser, mediciner eller droger. GROW är ett pulver som kan tas som mellanmål, innehåller nyttiga proteiner av högsta klass. GLOW är för dem som vill få i sig mer grönt och bär som stöttar mag- och tarmkanalen och ger kroppen mer energi. Läs mer i vår PRODUKT GUIDE.

Om jag just nu inte har råd med tillskott vad skall jag göra?
Börja äta nyttigare med mer grönsaker och bär och undvik att spendera pengar på vete, socker och mjölk produkter. Att röra på dig, andas djupt och avslappnat och dricka rent vatten lägger också en bra grund.
Se gärna till att bygga upp din ekonomi för att få råd att ge dig bästa tänkbara näring, det lönar sig i längden. I dagens samhälle räcker det inte längre att äta vanlig mat då den inte innehåller lika mycket vitaminer och mineraler som tidigare och miljöbelastningen på våra kroppar är mycket större.

Hur kan FOCUS vara så bra när den innehåller så mycket omega-6 som vissa påstår är skadligt?
Det har forskats mycket om oljor och det råder mycket delade meningar om vad som gäller. I forskningsvärlden finns det sanningar och icke sanningar och för att något skall kunna anses som sant skall det gälla jämt vilket det sällan gör och studier avgränsas för att få fram olika resultat. Idag finns det studier som påvisar att höga doser av Omega 6 är skadligt men det finns också andra studier som påvisar att så inte är fallet.
I vår värld arbetar vi med människokroppen och ser hur den reagerar. FOCUS recepturen togs fram med hjälp av blindtester för bästa möjliga neutrala resultat. Först när vi satt samman produkten skickade vi den på labtest för att kontrollera sammansättningen.
Kunder som ätit vår olja har blivit av med inflammatoriska processer i kroppen och fått perfekt fettsyresammansättning trots den höga omega-6 halten. Vi tror att detta beror på att oljan är sammansatt för att ge kroppen de byggstenar den behöver som den kan skapa bästa möjliga förutsättningar av.

I Sverige är idag Ulf Risérus en framstående forskare inom fetter och han har i flera studier påvisat att mättade fetter (transfetter och animaliska fetter som smör – hårda vid rumstemperatur) är de som är skadliga medan de som är mjuka vid rumstemperatur och är omättade eller fleromättade (vegetabiliska oljor) är nyttiga och minskar risken för t ex hjärt- och kärlsjukdomar.


Vad innebär RDI?
RDI betyder Rekommenderat Dagligt Intag och är en vägledning för hur mycket vitaminer och mineraler du bör äta per dag. Vissa forskare hävdar att många värden är för låga och andra påstår motsatsen men de kan vara bra att ha som riktlinjer om du vill planera dina måltider under dagen.
Det vi sett i vår vardag är att upptaget kan variera beroende på sammansättningen och att det kan uppstå förluster vid tillverkning och beredning av produkter. Detta kan vara en förklaring till att våra produkter kan ge de resultat de gör trots att de ibland bara har spårämnen av vissa vitaminer och mineraler.


Frågor, kontakt och öppettider
Hur får jag svar på frågor?
Du kan läsa det mesta på vår hemsida. Du kan även maila frågor till info@kilmaninstitutet.se eller ringa på 08-649 40 20 på vår telefontid 8.00-10.00 måndag till fredag.

Copyright © 2020 KILMANINSTITUTET AB